fbpx

Aina on hyvä päivä aloittaa uusi blogi

Aina on hyvä päivä aloittaa blogin kirjoittaminen

Kun tässä taannoin aloittamallani luovan kirjoittamisen kurssilla päästiin keskustelemaan asiateksteistä, luennoitsija kysyi, moniko meistä harrastaa blogin kirjoittamista.

Monikaan käsi ei noussut.

Minun käteni nousi. Kerroin, että itse kirjoitan blogeja varmasti koko ryhmän edestä. Uskon vakaasti, että aina on hyvä päivä aloittaa uusi blogi.

Miksi? Koska kirjoittaminen on minulle tapa jäsentää maailmaa. Asioista tulee jotenkin selkeämpiä, kun ne malttaa naputtaa ruudulle.

Luennoitsija kyseli myös mistä löydän blogeihini aiheet. Harmittelin ettei se yleensä ole ongelmani. Kun jonkun asian parissa puurtaa intensiivisesti, se täyttää mielen ja nostaa aiheita pohdittavaksi. Jollei nosta, aihe ei kiinnosta tarpeeksi. Koska elämä on ihan liian arvokasta tuhlattavaksi nössönnössöön ja liibalaabaan, kannattaa tylsät aiheet vaihtaa mielenkiintoisiin. Ja kas, taas syntyy jutunjuurta.

On totta, ettei ehkä kaikkea sisältöä kannattaisi julkaista. Julkaisen silti, ehkä jossain ajatuksen tyngästäni on apua muille. Joukossa on voimaa ja yhdessä työstämällä ajatuksista tulee vielä parempia.

Olen vuosien mittaan myös kirjannut paljon asioita muistikirjoihin. Päiväkirjojen puutteessa olen välillä turvautunut posti it-lappuihin.

Ongelmana on se, etten koskaan palaa muistiinpanoihini. Paitsi blogialustoilla.

En ole osannut hävetä omia julkisia muistiinpanojani. Verkko on täynnä sisältöä ja se lisääntyy eksponentiaalisesti joka päivä. Jos malttaa olla jakamatta omaa sisältöään ja laiminlyö vielä hakukoneoptimoinnin, saa olla melko rauhassa ajatuksineen.

Suosittelen siis sinullekin blogin kirjoittamista. Ja kaikille muillekin: äidillesi, kollegallesi, poikasi koripallojoukkueen valkulle ja etenkin naapurin Jaskalle.

Osaat kyllä. Bonuksena omasta maailmastasi tulee välittömästi parempi paikka.

Kuva: Canva

Miksi kirjoittaa yritysblogia?

Yritysblogi kannattaa – se on erinomainen keino kasvattaa tunnettuutta ja luoda uskottavuutta.

Ollakko yritysblogi vaiko ei, siinäpä kysymys.

Mieti asiaa näin: sinä et ehkä blogia kaipaa, mutta asiakkaasi saattavat tarvita tietoa juuri siitä, missä sinä olet hyvä.

Vastaamalla heidän tiedontarpeeseensa luot ensimmäisen kontaktin potentiaaliseen asiakkaaseen. Hyvässä lykyssä jätät muistijäljen ja pääset short listalle yrityksistä, joilta hän palvelun tai tuotteen jonain päivänä ostaa.

Laita oma osaaminen loistamaan

Blogi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tuoda esiin omaa osaamista.

Heti kirjoitukset eivät välttämättä tuota rahaa, mutta ajan mittaan lisää verkkokävijöitä, tunnettuutta ja ennen pitkää myös liidejä.

Ennen kaikkea blogi vahvistaa osaamisestasi asiakkaan silmissä – edellyttäen tietenkin, että olet valinnut näkökulmaksi asiakkaan ongelmien ratkaisun.

Kun suunnittelet blogia, sinun kannattaakin asettua hetkeksi asiakkaan asemaan ja miettiä, millä lailla voisit olla hänelle avuksi. Tutki, mitä hakuja hakukoneissa tehdään, vertaa niihin tarjottuja vastauksia. Mikä niissä on hyvää, mikä huonoa? Millä omalla osaamisellasi voisit täydentää jo annettuja vastauksia?

Tunne on tärkeä

Teemme päätöksiä tunteella. Aina. Järki astuu peliin vasta kun haluamme perustella päätöksemme itsellemme.

Siksi tiukka asiaan keskittyminen ei ole tehokas tapa viestiä yrityksesi asioista. Jos haluat blogillasi luoda tietynlaista mielikuvaa yrityksestäsi, rakentaa sen brändiä, tarvitaan viestinnässä myös muuta kuin faktoja ja lukuja

Blogi jos mikään on erinomainen kanava tarinankerronnalle.

Yleensä riittää, että päästät empatian valloilleen. Pue ne asiakkaan saappaat omiin jalkoihisi.

Saatat yllättyä, mistä kohtaa kenkä puristaa.

Kuva: Pixabay