fbpx

100 blogia takana – näin se onnistui

100 blogia – näin se onnistui!Aion blogilla tulee tänään merkkipaalu vastaan – tämä on sadas postaus! 100 blogia on kivasti kartuttanut kokemuksia, ja niiden perusteella voin todeta seuraavaa:

  1. Sataan kirjoitukseen meni reilu vuosi – ensimmäinen blogi ilmestyi tammikuun lopulla. Se käsitteli – kuinkas muuten – syitä miksi jokaisen (yrityksen) kannattaa pitää blogia.
  2. Suoritus on kiitettävä sivutoimisena yrittäjänä toimivalta yh-äidiltä, joka ylläpitää muutamaa muutakin blogia. Epämääräisen tasaisella 2–3 postauksen viikkotahdilla väliin mahtuu myös hiljaisia viikkoja. Kun sisältöä kuitenkin syntyy tasaisesti, sisällöntuotannosta ei ole tarvinnut ottaa stressiä.
  3. Parhaiten yleisöä on kiinnostanut blogit, joissa suhtaudutaan kriittisesti johonkin ilmiöön. Näissä kävijäpiikit ovat korkeita, mutta juttu ”kuolee” yhtä nopeasti kuin syntyikin. Analytiikasta päätellen nämä ovat kertaluonteisia hittejä, eivätkä kasvata blogin vakituista lukijakuntaa.
  4. Kolmanneksi parhaiten yleisöä vetää kirjoitus itse blogin aihepiiriin liittyvästä ilmiöstä, viestinnästä. Viestinnän ja johtamisen suhdetta luotaava pohdinta toi pidemmän kuhinan blogiin kuin yllämainitut avautumiset ja on muodostumassa kestosuosikiksi blogin lyhyen historian aikana.
  5. Parhaiten liikennettä tuo sosiaalinen media. Facebook komeilee kanavien ykkösenä, Twitter seuraa tiivisti perässä. Instagramiakaan ei pidä unohtaa, profiili tuottaa vähän, mutta tasaisen varmasti klikkauksia!
  6. Sisällön tehokas jakaminen onkin ehdottoman tärkeää – jo julkaisuajankohta vaikuttaa yleisön määrään. Sisällöntuottajana minua painaa usein tunne, ettei valmiiksi kirjoitettua juttua ole, jollei sitä ole julkaistu. Malttia kannattaa kuitenkin harjoittaa, sillä aamuyöstä julkaistu sisältö ei taatusti tavoita kohdeyleisöään. Sisällön julkaisu ja jakaminen ovat vähintään yhtä tärkeitä osia sisällöntuotannon prosessissa kuin itse kirjoittaminen – joskus tuntuu että jopa tärkeämpiä.
  7. Pitkästä blogiurasta huolimatta olen oppinut ihan älyttömän paljon. Omiin juttuihin kannattaa muutaman kuukauden kuluttua palata – sitä saattaa ihan hämmästyä, miten fiksun kuvan niistä voi itsestään saada!
  8. Kirjoittaminen on KIVAA!
  9. Siitä huolimatta tämäkin postaus olisi ollut kivemman näköinen infograafina – palataan siihen asap.
  10. Kannattiko? No ihan taatusti. Muutama asiakas on jo lähestynyt luettuaan juttujani. Kiitos heille rohkeudesta!

100 blogia on saavutus, josta on syytä iloita. Voi olla, että tää poikii vielä pullakahvit iltapäivälle. Tällä kokemuksella voin suositella bloggausta lämpimästi ihan kaikille, yrittäjille ja yrityksille nyt ainakin!

Kiitos tästä vuodesta

Kiitos tästä vuodestaOlen viettänyt kohta viikon lomaillen.

Ihan täysin en ole päässyt irtautumaan töistä, siellä, tuolla, täällä on ollut pientä säätämistä, mutta sillä ei ole ollut niin väliä, kun olen itse pystynyt määräämään tahdin.

Muuten aika onkin kulunut lepäillessä; aaton aattona simahdin seitsemän kertaa sohvalle. Se kuvannee syksyn työtahtia.

Silti en tunne muuta kuin suurta iloa ja kiitollisuutta. Mennyt vuosi on ollut täynnä oivalluksia, uusia ajattelutapoja ja tuoreita lähestymiskulmia. Hyvin antoisaa siis.

Eniten minua lämmittää ajatus siitä, että olen saanut hyödyntää omaa osaamistani auttaakseni muita. Suorittamisen sijaan olen voinut auttaa muita heidän ongelmiensa ratkomisessa.

Se on ollut arvokas kokemus – uskon itse asiassa että meille molemmille, niin asiakkaille kuin minullekin. Asiakkaan kohdalla se on toivottavasti edistänyt heidän omaa sisällöntuotantoaan. Itselleni se on antanut uskoa omaan osaamiseen.

Yhteenvetona voin siis sanoa olevani väsynyt mutta onnellinen. Ja ennen kaikkea kiitollinen.

Haluankin kiittää kaikkia minua kannustaneita, erityisesti kuitenkin murua ja Jääskeläisen Jannea joiden ansiosta Aio on up and running. Painostuksenne toimi.

Iso kiitos myös teille muutamalla asiakkaalle, teillä on erityinen paikka sydämessäni.

Kiitos myös Anne-Maaritille, joka tirskumatta jaksaa vastata kaikkiin tyhmiin kysymyksiini.

Ensi vuonna jatketaan samaan malliin! KIITOS!