fbpx

Taina-tädin taivaallinen suklaapiirakka

Taina-tädin taivaallinen suklaapiirakka peittoaa mokkapalat mennen tullen.

Tämä postaus ei suoranaisesti liity viestintään, mutta menköön. Koska sharing is caring. Ja hyvä ruoka, parempi mieli.

Maailman paras suklaapiirakka

200 g voita
2,5 dl vettä
4 rkl hyvää kaakaota
hyppysellinen hyvää suolaa

5 dl sokeria
5 dl jauhoja
1 vaniljatanko (tai 2 tl vaniljasokeria)
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta

2 dl piimää
2 munaa

Kuorrute

Reilu puolet tomusokeripaketista
100 g voita
hyppysellinen hyvää suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
2 rkl kahvia

Aloita kiehauttamalla voi ja vesi, kaakaojauhe ja suola kattilassa. Anna jäähtyä.

Sekoita sillä välin kuivat ainekset keskenään. Kippaa voiseos sekaan, sekoita. Lisää piimä ja rakenteiltaan rikotut munat.

Paista 20 minuuttia 200 asteessa hyvin voidellulla voipaperilla vuoratulla pannulla.

Sulata kuorrutteen voi kattilassa, lisää muut ainekset, sekoita hyvin. Kuorrutteen voi kaataa vielä vähän lämpimän piirakan päälle, silloin se sulaa ihanasti kakun huokosiin.

Suklaapiirakan jälkeen ei mokkapaloihin enää ole paluuta!

Jaa tämä myös kavereillesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.