fbpx

5 syytä, miksi pk-yrityksen kannattaa olla sosiaalisessa mediassa

Myös pk-yrityksen kannattaa panostaa näkyvyyteen sosiaalisessa mediassa.Pk-yritys tarvitsee markkinointia ja viestintää siinä missä isommatkin yritykset. Helppo ja kustannustehokas tapa aloittaa on panostaa näkyvyyteen sosiaalisessa mediassa.

1. Somessa on kaikki

Pienyrityksen kannattaa olla sosiaalisessa mediassa, koska siellä ovat myös pk-yrityksen asiakkaat.

DNA:n teettämän tutkimuksen mukaan 60 prosenttia suomalaisista käyttää Facebookia päivittäin. 70 prosenttia viihtyy Facebookissa useamman kerran viikossa, ja kaikkiaan yli 80 prosentilla suomalaisista on palvelussa tili.

Muiden palvelujen kohdalla luvut eivät ole yhtä vaikuttavia. Silti noin joka neljäs käyttää Youtubea ja Instagramia joka päivä. Lähes puolet suomalaisista viettää Youtuben videoiden parissa useamman kerran viikossa. Kolmannes klikkailee Instagramia.

2. Somessa koolla ei ole väliä

Somessa pienikin voi olla suuri. Paitsi ehkä budjetissa. Mutta sen minkä häviää palkkasomettajan tehokkuudessa ja resursseissa, voitta aitoudessa.

Nimittäin aitous on se, jolla somessa pärjää. En tarkoita, että siellä tarvitsisi avautua yksityisasioistaan tai huonona päivänä äristä ärisemisen ilosta, vaan sitä, että kukaan muu ei tunne yhtä hyvin yrityksesi arvoja ja toimintatapoja kuin sinä.

Pieni voi siis somessa luoda itsestään paljon aidomman ja inhimillisemmän kuvan kuin iso kilpailija. Välitön tapa viestiä kiinnostaa ihmisiä huomattavasti enemmän kuin sliipattu mainoshöpinä.

3. Somessa pääsee lähelle asiakasta

Ei somea turhaan ole nimetty sosiaaliseksi mediaksi. Siellä kuka tahansa voi esittää kysymyksen suoraan yritykselle, ja yritys voi, riippuen siitä miten lähelle asiakastaan on asemoinut itsensä, huomioida kysymyksen tai sitten ei.

Keskusteluun kannattaa heittäytyä. Keskusteleva ote lisää sitoutumista ja osittain myös asiakaslojaliteettia. Tosifanisi ostavat sinulta helpommin uudelleen.

4. Some on portti sivustollesi

Jokainen some-jako on linkki sivustollesi. Mitä enemmän linkkejä sivustollesi on, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on lisätä sivustosi kävijämääriä.

Mitä käytetympi sisältö, sitä parempi näkyvyys hakukoneissa. Mitä parempi näkyvyys hakukoneissa, sitä enemmän kävijöitä… jne.

5. Some on halpaa huvia

Sosiaalisessa mediassa lojaalien fanien muodostaman yleisön luominen on edelleen mahdollista hyvinkin pienellä budjetilla.

Nopeammat voitot tulevat, jos olet valmis avaamaan kukkaron nyörejä – some-alustat tekevät bisnestä näkyvyydellä, eikä ilmaista näkyvyyttä juurikaan enää ole tarjolla.

MUTTA, homman ihanuus on siinä, että kun olet onnistunut luomaan oman yleisösi, keskustelua syntyy usein helpommin. Yleisön koolla ei itse asiassa ole niin väliä, vaan juuri sitoutuneisuudella; kun kohderyhmässä on asiastasi aidosti kiinnostuneita ihmisiä, vuorovaikutustakin muodostuu.

Tsemppiä (sosiaalisessa mediassa) yrittämiseen!

Kuva: Canva

Jaa tämä myös kavereillesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.